>Amsterdam - Bangkok - Singapore - Cairns - Sidney - Christchurch - Auckland - Los Angeles - New York


Reisjournaal, Australie  


Voor andere onderdelen van het reis click onderaan op de gewenste plaats:

Thailand-Cambodia-Singapore , Australie (Van Cairns naar Sydney), Southern Island NZ , Northern Island NZ , USA

TWEEDE DEEL - AUSTRALIA
Dinsdag 2 march, Singapore - Cairns

Wij kwamen vroeg in Cairns aan. Na het motel te hebben gevonden zijn wij gaan slapen. Dan een wandeling gedaan, het is heet en heel vochtig waardoor je met de minste inspanning helemaal nat bent. Het is een leuke stadje, wel toeristisch, wij zijn langs het strand over de boulevard gelopen. Het strand is breed en het zeewater is aangenaam maar je kunt er niet zwemmen vanwege de giftige kwallen en zoutwater krokodillen .
MotelAspectCentralCairns
Wandeling door de esplanade aan het strand:
Lepelaars

kluutpajaro
Door de stad lopend hoorden wij veel geluid van vogels? Nee helaas, deze waren van de "flying foxes", ze zijn heel groot en echt heel eng en ze komen veel te dichtbij voor mijn smaak. Hier een paar beelden, bah.. vieze beesten.flying foxesflying foxes
Maar gelukkig komen ook andere veel leukere vogels in de stad voor. Hier een paar, de rainbow parrot is heel leuk en druk, de kleine tortelduifjes zie je ook overal
rainbowparrottortel

Woensdag 3 march, Kuranda

Vandaag met de scenic train heen en de skyrail terug naar Kuranda. Het was leuk met de trein, we hadden stoelen op de laatste wagon waardoor je in de bochten de hele trein ziet.
Tjeerd scenic trainIda scenic train
Hierboven zien jullie ons voor het starten. Dan foto's genomen uit de train, helaas zie je niet de diepte, heel de moeite waard, prachtige route door het oerwoud, heel erg mooi.
scenic train kurandawarterfalls
Kuranda is heel toeristisch en hier zitten vele kunstenaars met mooie dingen, je zou veel meer willen kopen, maar gelukkig kunnen wij bijna niets nemen dus wij kopen bijna niets. Tjeerd heeft wel voor mij een opaal/zilver hangertje gekocht, heel mooi. De verkoopster was een Nederlandse. De foto's hieronder laten zien het station in Kuranda en een foto uit de skyrail waarmee wij teruggingen
Trainsstation Kurandaskyrail

Donderdag 4 maart, Kokrodilen en meer

Wij hadden alles klaar om te vertrekken maar de eigenaar van het restaurant waar wij ontbeten heeft ons overtuigd dat wij hier beter nog 2 nachten konden blijven als basis voor de volgende stappen, en dat deden wij. Hij gaf ons een kaart en markeerde alles wat wel de moeite waard, Wij hadden een auto gehuurd dus wij met auto naar een cocodrilenfarm waar ook vele dieren te zien zijn en omdat daar dieren zijn komen ook andere vogels en kan je makkelijker meer zien .
Een voorbeeld is deze Kukaburra, die zat mooi in het verblijf van de koalas even te rusten
 kukaburra

Vrijdag 5 maart, Daintree National Park

Wij zijn vroeg vertrokken richting Cape Tribulation. Vanaf daar zijn wij terug gereden en op verschillende plaatsen gestopt. In de foto Tjeerd in Cow Bay, hier komt het oerwoud tot aan het strand, het is fascinerend.
ferryTjeerd en cow bay
Wij hebben ook een wandeling gemaakt door een "border walk" dwars door de mangrove.
Palm CoveMangroves
Wij hebben geen casuaris gezien ondanks de borden met de waarschuwingen.

Zaterdag 6 maart, naar het binnenland

Er is regen aangekondigd voor de kust, dus wij zijn naar het binnenland gereden. Wij hebben bezocht de Cathedral fig tree, hij is zo groot dat wij hem niet in een foto kunnen krijgen, echt enorm.
Wij zijn ook naar een meer gegaan, daar was een hele mooie plek om te zitten en wat te drinken en een pad om het meer heen van 5 km., wij hebben het pad gelopen, het was bijna overal schaduw en wij kwamen verschillende dieren tegen, maar die waren veel te snel weg, dus geen foto.
r
meer

Tjeerd Cathedral fig tree
Langs de weg was heel veel vee te zien, het dier met het grootste bult op zijn rug is de stier
.ganado australiano
Wij zijn gebleven in Milla Milla, een plaatsje van niets maar met een goed motel met restaurant. De cottage heeft alles en is super schoon, het eten was heerlijk. De foto hieronder was genomen langs de weg in een van onze stops.
Paisaje

Zondag 7 maart, van Milla Milla naar Charters Towers

De weg was heel mooi en gelukkig vol schaduw, plotseling stak een casuaris met een kleintje over. Wat fantastisch, ik dacht wij zien ze nooit in het wild, maar dit was geluk. Ik had geen tijd om een foto te maken, maar ik heb hier een foto van een andere casuaris:
Casuaris
Het was goed dat wij de casuaris zagen daar de weg verderop heel monotoon werd. Bovendien was een "road train" weg, deze zijn 50 mt lang en stoppen voor niets of niemand. Er waren ook vaak werkzaamheden onderweg, dus zo snel ging het niet. Hier zie je een road train die ons tegemoet komt.road train
Hier zie je het landschap vanaf de auto, het was een lange rechte weg.paisaje desde el auto
Uiteindelijk kwamen wij in Charters Towers aan, gelukkig is het een mooi dorp, met geschiedenis en mooie huizen, heel anders. Er waren verschillende mogelijkheden om te logeren wij besloten te nemen de oudste hotel. De eigenaren waren super aardig, deze mannen hadden het hotel 6 maanden geleden gekocht en zijn nog steeds bezig de boel op te knappen. In de foto links, het hotel. Rechts het gebouw van de post. Onderaan onze kamer
.

Hotel Royal PrivatePostoffice Charters Towers

Habitacion Royal Private Hotel

Maandag 8 maart, Charters Towers

Wij zijn vandaag eerst gaan internetten, wij lopen achter met het journaal en wij moeten een boel nog checken en zoeken in google. Belachelijk duur hier, 10 minuten is 1 dollar.
Charters Towers is leuk, wij zijn naar een heuvel gegaan met mooi uitzicht en wij hebben veel gelezen over het verleden en de goud mijnen.
typisch huis Charters Towers
Boven op de heulvel kwamen deze prachtige wallibi tegen!!walibi en Charters Towers
En, zoals altijd hier, verschillende mooie vogels
andere vogelKuifje
Het dorp heeft character.
beursCharters Towers
Terug in het hotel vertelden wij dat wij naar Townsville gingen. Tony en zijn partner gingen meteen op zoek naar een kaart van Townsville en gaven ons een adres van een goed motel aan het strand, bovendien hebben wij beloofd te bellen als wij daar zijn. Deze twee mannen zijn zo aardig en echt geintereseerd in mensen. Beide komen uit Townsville.
.

Dinsdag 9 maart, Townsville

Townsville is relatief groot. Met de kaart van de jongens hebben wij zonder moeite het motel gevonden. Je steek de straat overn en je bent aan het strand. Daar is een deel beschermd (tegen kwalen) en er is ook in de rots een groot zwembad gemaakt, van zoutwater, de zee komt binnen door hele fijne filters. Dus, eerst gaan zwemmen, heerlijk is het water hier.
In de foto zie je aan het einde het deel met het zwembad.
piscina
Dan zijn wij naar het Acuarium gegaan, het is heel interessant, ik heb weinig foto's gemaakt, door het glas komen ze nooit over zoals je het ziet:
pez azulamarillootro pezpez
's avonds was Tony met zijn vrouw voor de deur, wij zijn samen wat gaan drinken, toen regende het heel hard, Tony en Patricia hebben ons vee met de auto laten zien, zij zijn ook naar een berg gegaan waar hele rijke mensen wonen en waar je een prachtig uitzicht van de stad hebt. De stad heeft een lang boulevard, The Strand (dat is de naam), mooi om te lopen en alles te bekijken. Daar lopen de ibissen die je hier ziet:
.IbisTjeerd in Townsville

10 maart, St. Helen's Creek

Wij hebben vandaag veel gereden, wij gingen naar een National Park en besloten in een cabin op een camping te logeren. Onze buurman was heel leuk, hij is al 6 maanden op deze camping en hij woont in zijn caravan, hij reist door heel Australie en hij vist, dat is zijn hobby. Hier loopt ook een riviertje waar je kan vissen
:
buurman in St Helenyo cabin
Hier is echt alles groen, kijk naar de slang die Tjeerd ontdekte en de mooie krekel
slanggrillo

11 maart, Gladstone

Vandaag hebben wij besloten niet zo veel te rijden. Wij gaan stoppen in Gladstone. Daar aangekomen konden wij geen goede plek vinden om te drinken en te eten, alles was of lelijk of vreselijk duur, maar lopend vonden wij de Yacht Club. Wij naar binnen, het mocht. De club is mooi, het eten is heerlijk en alles op normale prijzen.
In de foto zie je Tjeerd aan de bar en onderaan het uitzicht vanaf het clubgebouw
Tjeerd en el Yacht ClubVista Yachtclub
Een huis in Gladstone:Casa en Gladstone

12 maart, op weg naar Brisbane

Wij hadden gerekend dat wij ongeveer 350 km naar Brisbane moesten rijden en omdat wij tijd hadden zijn wij gestopt bij de Botanische Tuin van Gladstone, maar er waren heel vervelende vliegjes, dus wij zijn snel terug naar de auto gegaan, het park is heel groot, wij kwamen op een varanda en keken naar beneden en meteen kwamen er honderde kopjes te voorschijn, het waren schildpadjes
.cabecitastortuga
Toen wij de weg naar Brisbane namen realiseerden wij ons dat wij de km niet goed hadden geteld en dat wij not bijna 600 km moesten rijden.
Wij zijn maar twee keer gestopt, hier kan je zien de typisch australische dikke man, deze is echt niet dik in vergelijking met alles wat hier rondloopt, ze zijn ook heel groot
Gordito en el camino
Je wordt op alle manieren op het voorkomen van ongelukken gewaarschuwd, ik heb de belangrijkste opschriften genoteerd:

- SURVIVE THIS DRIVE
- BREAK THE DRIVE, STAY ALIVE
- slow DOWN stupid
- REST or R.I.P. (deze vind ik de beste)
- STOP, REVIVE and SURVIVE
- Arrive Alive

In de volgede stop hadden wij deze mooie vogels als gezelschap: pájaros lindos
Wij kwamen in Brisbane toen het donker was, de stad is enorm en wij hadden een miniatuur kaartje. Toch Spring Hills gevonden, daar is het hotel dat wij via internet hadden geboekt. Het was laat dus de enige optie om te eten was China Town, dat niet ver weg was. Dit is een uitgangswijk vol met bars, nightclubs, peepshows, en vrouwen met hele korte rokjes. Veel politie en safety guards, het publiek is jong. Later hoorden wij dat wij daar beter niet s nachts konden zijn .

13 maart, Brisbane

Lekker ontbeten in de buurt en naar de halte van de hop-on hop-off bus gelopen
De bus had maar een pasagier aan boord en dat was een hele aardige Duitser die ook Nederlands sprak, onze chauffeur was heel leuk, hier is die:
chofer
Brisbane is groot en heeft veel te zien, de rivier is ook zeer breed, wij konden ook de "citycats" gegruiken, dat zijn de boten voor openbaar vervoer . De bus bracht ons overal en de chauffeur vertelde van alles, het was leuk en ontspannend. Hier een indruk van de stad. Vista desde un el punto mas alto
Dure huizen en appartementen langs de rivier, in het algemeen is de stad heel duur
casas caras a lo largo del rio
Dit is het casino, er mogen geen foto's gemaakt worden (heb net een kunnen maken), het is een mooi oud gebouw dat vroeger het postkantoor was, de entree is gratis en kan je roulette vanaf 2,5 dollar spelen en allerlei andere spellen spelen.
el casino
Dit is Queen street, center van de stad, hier betaal je 9 dollar voor een tapbiertje
Queen street, centro
In de citycat:
Yo en el citycat
Chique galerie met veel juweliers:
galeriagaleria
Terug laat in de middag hebben wij een leuk restaurant gevonden, daar gaan wij vanavond eten, wij hebben ook foto's genomen van deze buurt, dat totaal anders is dan andere. Er zijn nog hier mooie typische huizen en het is heerlijk rustig.casa tipica brisbaneSpring Hills
Het systeem in de restaurants is heel anders dan bij ons. Hier bestel je aan de kassa, krijg je een soort afstandbediening in je hand, zonder knoppen, wanneer dit aparaat gaat trillen en alle lichten gaan branden is je eten klaar, dan ga je naar de balie en daar heb je een dienblad met hetgeen dat je besteld hebt.
Het andere systeem is ietsje chiquer, dan krijg je een nummer op een standaard en loop je naar de tafel waar je dan ook wil met je nummer, na een tijdje komt een ober met het eten en hij zoekt het nummer. Ze vergissen zich nooit, het loopt perfect. Natuurlijk heb je ook restaurants waar je bediend wordt, deze gebruiken wij niet zo veel, in het algemeen zijn dat dure restaurants.

14 maart, Golden Coast en Lismore

Wij zijn naar de Golden Coast gegaan, hier in South Port en Surfers Paradise is alles verpest met grote wolkenkrabbers, er is niets meer origineel. Alles is hotels, appartementen, holiday houses, etc. Kijken naar de prachtige golven en de surfers is mooi. Daar hebben wij een bank in de schaduw gevonden om naar de surfers te kijken.  pelicano australiano
Hier een surfer die succes had
surfer en Surfers Paradise
Wij hebben zo mogelijk alleen kleine wegen genomen, en genoten van de kust, dan richting Lismore, dat is geen kust maar wij hadden gehoord dat daar veel te zien is.
Wij kwamen laat aan en het was zondag zei de recepcionist, dus er waren weinig restaurants open. Hij zij dat wij konden gaan naar de "workers club" of naar de chinees, ik wil geen Aziatische eten meer dus wij dachten wat het ook is wij gaan naar de Workers Club. Wij verwachten een soort kantine,maar het was een prachtig gebouw, met alle soorten voorzieningen en verschillende zalen, mooi bar, etc. Ze hebben natuurlijk ook POKIES (pokies noemen ze hier de eenarmige bandieten), bovendien kan je de paarden coursen volgen of de honden races, wat dan ook en op alles gokken, maar dat is hier bijna overal.
Wij hebben nooit zo lekker en zo goedkoop gegeten en je zit mooi daar.Zaal van de Workers ClubTjeerd y su comidaangus con salsa de champignoes frescos

15 maart, Lismore Koala dag

Nu gaan wij op zoek naar koalas, er is een plek hier in de buurt waar de mensen speciaal eucaliptussen die koala's lusten geplant hebben, daar de populatie heel erg terugloopt. Daar aangekomen hebben wij met grote ogen en een stijve nek bij alle bomen geprobeerd een koala te zien, maar helemaal niets gevonden. Heel teleurstellend, wij zouden toch verder naar een park gaan en besloten wij alle kleine wegen weer te nemen, hier moeten koala's zitten, en inneens Tjeerd zag een bolletje helemaal boven in een boom. Het beestje sliep toen wij aankwamen maar hij werd wakker met onze stemmen. .
mimetizan

De koalas hebben goede schutkleuren, van de taille naar beneden zijn gevlekt met dezelfde kleuren van de eucaliptussen, ze zijn dus niet zoals je ze in de winkels ziet.

Koala despierto
Hij is wakker gebleven totdat wij weggingen, hij is zo mooi!!koala de lejos
Ik was helemaal gelukkig en later zag ik een bolletje in een boom. En ja hoor, weer een koala gespot. Blijer kon ik niet zijn. Wat een mooi beestjes!!Bolita koala
Hier zie je zijn leuke glimmende neus. Wat een schatje
Bien despierto

16 maart, MacLean

Wij hebben als tip gekregen naar deze kant te komen, daar hier is het nog rustig en mooi, geen hoge gebouwen en prachtige rustige stranden en natuur.
Voordat wij een hotel zochten hebben wij een golf club gezien, dus wij erheen. Wij konden clubs huren en 9 of 18 holes lopen. De clubs waren oud en het karretje ook, maar dat is niet belangrijk. De eerste wat wij lazen was het volgende:
:
aviso
En ja hoor, vandaag waren de kangoeroes op de baan. Er zijn grote kangoeroes, de mannetjes zijn echt heel groot, maar gelukkig gaan ze weg als je op een afstand van 3 meter ongeveer bent. De jonkies zijn hartstikke nieuwsgierig en blijven kijken wat je doet.
Golf con cangurosTjeerd golf canguros
De muggen waren niet leuk, deze hebben mijn armen helemaal lek geprikt
Er waren mooie huizen langs de baan en ook mooie eenden
casapatos
Van de mensen in de golfclub krijgen we een tip om naar Motel MacLean te gaan.
De eigenaar speelt golf daar. Wij zijn daarheen gegaan en inderdaad Bill en Mary is een bijzonder aardig stel. Hier een foto met Bill en Mary en een met het uitzicht. Klein motel, heel net en geen computers, ze schrijven alles met potlood, zo kunnen ze alles corrigeren, "dat kan toch niet met computers? zei Mary...prachtig stel
Bill Maryvista motel maclean

17 maart, MacLean

MacLean ligt langs een rivier, heef ook een eiland en is van oorsprong door Schotten gesticht. Tradities worden in stand gehouden
Tjeerd in de buurt van MacLeancangurosik
Wij zijn het hele eiland rond gereden. Wij stopten in Bruschgrove voor koffee, zie fotoBruschgrove
Op het eiland wordt suikerriet en soya verbouwd, maar langs het water zie je mooie reptielen, vogels en planten
. Lagarto MacLean

18 de marzo, MacLean

Vandaag gaan wij naar Yamba, wij hebben gelezen in een krantje dat een bridgeclub donderdag om 12 pm speelt en dat gasten welkom zijn. Mary heeft voor ons gebeld, wij konden komen
Zij spelen in de Catholic Church, in een zaal ernaast. De meest aardige mensen. De club is niet zo oud dus ze hebben niet veel materiaal, geen biedboxen. Hier moet Zuid schrijven en OW moeten zorgen voor de kaarten. De mensen vonden het prachtig dat wij daar waren. Wij zijn derde geworden. Hieronder een foto van Yamba, ligt aan de kust.
.Yamba
Op de terug weg hebben wij een aantal huizen van MacLean op de foto gezet
casas macleanotra casa tipica maclean

19 maart, MacLean

Wij nemen afscheid van MacLean. Wij zijn naar de oude slager gegaan. Tjeerd had hem gisteren bezocht, wij hebben een paar foto's gemaakt. Hij mag nog op zijn boomstam werken, het mag natuurlijk niet meer maar voor hem wordt een uitzondering gemaakt.Butcher 88Burcher en blok
Nu gaan we richting Dorrigo, een dorpje op een berg.
Wij hebben alle kleine wegen genomen, langs de weg groeiden de mooiste varens maar je kon niet stoppen om er een foto te maken.
Toen kwamen we in een dorpje en wij zagen een prachtige Austin of England. Tjeerd stapte uit om een foto te maken. De eigenaar van de auto, die zeker 90 was, kwam net terug naar zijn auto, de auto is van 1954, maar de oude man had haast dus verder konden we niet met hem spreken.
Austin of England van 1954varens
Een overwoekerd verlaten spoorweg emplacement.
tren abandonadoteatro de Ulong
Dorrigo ligt op 750 mt hoogte. Het hotel die wij wilden was vol en de andere vonden wij niets, dus wij besloten 4 km verder te gaan naar de Motor Inn. Deze ligt nog hoger dan het dorp en het is heerlijk rustig. El otro hotel no nos gustó asi nos fuimos 4 km más arriba a un motel
Lookout MotorInnhabitacionDorrigo

In Dorrigo is niet veel keuze voor het eten. Wij zijn naar het hotel van het dorp gegaan. Zij verkochten nummers voor een loterij voor een goed doel. Het was gezellig. Hier een foto.
.restaurant dorrigo

20 maart, Dorrigo en Bellingen

Vandaag is de maandelijkse markt in Bellingen. Hier kan je alles kopen van antiek tot moderne kleding, groenten, etc.
Op de foto, de markt en een huis in Bellingen.
markt bellingen  Casa en Bellingen
Deze regio is vol watervallen, er is zelfs een weg met de naam "waterfalls way". Wij zijn naar een paar gegaan.waterfall
Terug in het hotel hebben we een plekje gezocht om de vogels te kijken en te fotograferen. Dit is het resultaat, deze zijn een soort duiven met lange staart
Bruine lange staart duiven

Dit gele vogeltje is echt zo mooi, ik heb geen idee hoe die heet
pajaro amarillo
Dit nomen we een dik vogelgje
pajaro gordito

21 maart, Port MacQuarie

Op weg naar Port MacQuarie zijn wij in South West Rocks geweest.south west rocks
Deze zwanen waren in een verlaten deel van de weg.cisnes negros
Aan het begin van het dorp vonden wij een motel van de Golden Chain keten, deze hebben altijd wifii dus wij bleven hier.De eigenaren zijn aardige mensen.

22,23,24 maart, Port MacQuarie

Port MacQuarie is echt een mooi stadje, met veel stranden, leuke winkeltjes, een aantal golf coursen en een prachtig klimaat.
Vandaag hebben wij de stranden bezocht en veel gewandeld. Er is een mooie camping bij de kust, waar de rivier naar de zee gaat. Wij hebben de prijzen aangevraagd voor onze "campeer vrienden", ze hebben prachtige cabins, maar tamelijk duur, het zijn echte huizen.
Hier zie je (1)een van de stranden;(2) Tjeerd met een wild kalkoen en (3)een surfer.
strandtjeerd met wild kalkoensurfer in Port MacQuarie
De bazaltblokken langs de rivier op de baai zijn allemaal beschilderd door de vakantiegangers en in het algemeen zijn deze heel vrolijk, ik heb een gedicht gevonden, deze is niet zo vrolijk,maar heel mooi.
gedichtgedicht 2
Het gedicht is opgedragen aan een jongen die overleden is toen hij 18 was. Hieronder een groep zwarte sterns
stern
De volgende dag hebben wij voor het eerst witte parkieten gezien.two white parrotswhite parrot
Een beeld van een prominent in het park. Daar wilde ik een foto van hebben, een aussie wilde een foto van ons beide maken, hier zijn we.
23 maart hebben wij golf gespeeld, de baan was mooi en niet zo moeilijk, er waren prachtige vogels maar ik had geen camera bij me,de polo van Tjeerd komt daar vandaan
nosotros port macquarie
Vandaag bridge gespeeld, geen idee welke plaats, wij hebben niet gewacht,mooie bridge locatie, ook geen biedingboxen, weer gewoon je bod schrijven op een daarvoor bedoelde papiertje. De mooie boom hoort ook bij de bridgeclub.
huis bridgeclubboom
Vanavond weer langs de rivier gelopen en YES wij hebben een dolfijn gespot...oh wat is dat leuk te zien. Er vlogen weer in de avondschemering miljoenen vliermuizen (grote vliegende vossen) naar hun voederplaatsen. De puntjes in de foto zijn allemaal vliegende vossen.
pm en de bats
De fanfarre speelde aan de waterkant, het was heel gezellig, een  prachtige avond.
fanfarre  peli
Morgen vertrekken wij. Port MacQuarie bevelen wij aan iedereen aan. Wij gaan nu naar Nelson Bay, Tjeerd heeft daar een motel gereserveerd.

25,26 27 maart, Nelson Bay

Wij hebben een macadamia farm bezocht, hier zie je hoe deze noten groeien
macadamia nueces
Wij testen onze nieuwe camara, hier ik in de macadamia farm.Ida macadamia
Wij gingen een potten bakkerij bezoeken maar het was gesloten. De kunstenaar was wel aanwezig, hij had het druk met een toekomstige tentoonstelling. Tjeerd zei dat wij gisteren speciaal een vliegtuig hadden genomen om zijn werk te bewonderen. De man moest lachen en deed de studio open voor ons. Hij maakt prachtige dingen, maar deze zijn te zwaar om iets te kopen. Hier in de foto iets van zijn werk en een kangoeroe die ons observeerde vanaf de overkant van de weg.
potterycanguro en pottery
Verderop waren deze parkieten druk bezig met fruit of noten, deze zijn wit met roze, heel mooi als ze vliegen.
loritos blanco rosado
Nelson Bay: deze hele baai is vol stranden met witte zand, overal zijn stranden en de zee ziet er prachtig uit. Het hotel is bijna nieuw en de kamer heel groot, helaas is internet niet gratis en tamelijk duur.
Hier zie je een muurtje in het dorp met een aboriginal design, de oorspronkelijke bewoners van deze baai zijn de Womiri, ik heb nog geen gezien maar wij hebben de informatie gelezen, ze tekenen heel mooi.
Womiri
Wij hebben gewandeld door een pad vol bomen, planten, vogels en uitzicht op zee. Naar welke kant dan ook is het mooi. Hier zie je iets van wat wij gezien hebben.
paisaje caminata
De super sympatieke rainbow parrots
rainbow parrot
Een aalscholver, wit met grijs
cormoran gris y blanco
Er is ook een deel met hele hoge duinen, daar kan je alle soort sport oefenen zoals zandsurfen, cameel rijden, etc. Hier zie je iets van de duinen en de zee en de duinen.
dunasplaya y arena
S avonds in een BYO restaurant, (bring your own wine/beer) een italiaan dit keer, wij zaten op terras, de temperatuur blijft hier ideaal.
Tjeerd Nelson Bay restaurantAtardecer en Nelson Bay
De laatste dag zullen wij weer het strand bezoeken en heerlijk lui een boek lezen, daarna zullen wij ons voorbereiden voor de reis naar Sydney. Wij willen door de brug de stad binnenkomen en niet door de tunnel, wij hebben gehoord dat dit zo raar aangegeven staat dat bijna iedereen door de tunnel gaat.

28, 29, 30, 31 de marzo, Sydney

Het is inderedaad heel onoverzichtelijk hoe je de brug moet nemen, bovendien zowel de brug als de tunnel zijn tollwegen, maar je kan niet cash betalen, je moet een nummer bellen. Wij bellen. Het is zondag dus we kregen een antwoordapparaat. Dus maar door de brug zonder betalen. Ik weet dat wij voor 48 uur moeten betalen anders krijgen wij een hoge boete. Uiteindelijk op de brug, deze fotos opgenomen vanaf de auto:
por el puente   pasando por el puente
aqui se vel el puente entero
harboursbridge
Met veel geluk hebben we de juiste afrit genomen, het was dan geen probleem het hotel te vinden. Central Railway Hotel
Vanaf het hotel loop je zo de stad in. Wij zijn in Hyde Park geweest en in de Alzac Memorial. Zoveel doden in zoveel oorlogen...arme aussies.

 Hyde Park Sydney  Alzac Memorial
Vandaag het Opera House bezocht. Het is groter dan ik dacht en nog mooier dan in de foto's
Opera House
Deze man is een aboriginal, hij speelt digeridoo, hij is heel mooi, er zijn zoveel aboriginals die helemaal niet kloppen met het beeld dat wij hebben. Er waren meer dan 250 volkeren hier, en ze zijn allemaal anders, een heleboel is niet grof en lelijk zoals de plaatjes die wij kennen.
Digeridoo bueno
Later hebben we een ferry genomen en veel gezien. Deze foto is genomen vanaf de ferry.
Opera house desde el agua
Vandaag, 30, het regent...een dag regen mogen wij meemaken, dan gaan wij naar de Art Gallery. Wij zijn geinteresseerd in de Australische kunst. De Gallery is groot en heeft veel te zien, maar we hebben alleen naar native of immigranten kunst gekeken. Hier een paar van de zoveel mooie schilderijen die wij gezien hebben
artenativoarte imigrantes
Laatste dag, wij gaan The rocks bezoeken. The rocks is nog een authentieke buurt, zoals het vroeger was, ze hebben voor moeten vechten, ze wilden overal grote gebouwen zetten. Een deel is beouden gebleven en het is inderdaad een aantrekelijke buurt om rond te lopen, vol met terrasjes, restaurantjes en leuke winkeltjes. the rocksthe rocks
Wij in The rocks
nosotros in the rocks
Een kunstobject en een deel van de buurt die niet geslopt is.
arte              casas
The Strand, een super chique gallerie met dure onbetaalbare winkels en juweliers
>the strand       el piso es maravilloso
Dit is the Victoria Building, een hele block. Mooi gebouw en ook heel chique
queen victoria building       lacupula
Er is veel te zien in Sydney, leuke stad, ik weet niet waarom maar hier kan ik me wel orienteren. Wij worden morgen op 4.45 am opgehaald. En dan naar New Zealand, weer een avontuur, ik ben benieuwd.