>Amsterdam - Bangkok - Singapore - Cairns - Sidney - Christchurch - Auckland - Los Angeles - New York


Reisjournaal, Nw Zealand, Northern Island  

Voor andere onderdelen van het reis click onderaan op de gewenste plaats:

Thailand-Cambodia-Singapore , Australie (Van Cairns naar Sydney), Southern Island Nw Zealand , USA

VIERDE DEEL - NIEUW ZEELAND - NOORDERN EILAND

zaterdag 17 april, Wellington

Het hotel is mooi en de kamer heel groot maar ver van het centrum. Gelukkig is er een "social club" op 5 minuten lopen van het hotel. Het was daar gezellig en wij hebben kennis gemaakt met een "dutchie", Bill wordt hij genoemd, hij heet eigenlijk Johan maar de kiwis kunnen dat niet onthouden. Het eten was lekker en wij hoorden dat ze morgen een feest hebben omdat het club het 60 jarige bestaan viert. Bill zei dat wij konden komen als zijn gasten.
Vandaag vroeg met de trein/metro naar de stad. De conducteur heb ik op de foto gezet. Rechts Wellington.
trein naar de stad    Wellington
Na het ontbijt zijn wij met de cable car naar boven geggan. Daar boven is er een cable car museum en de Botanic Gardens, je loopt door de tuinen naar beneden, zeer aangenaam, mooie wandeling.
Links de cable car en rechts zit ik op de zitjes aan de buitenkant van een van de oude cable cars.
cable car    Museo cable car
In de Botanic Gardens
Tjeerd Wellington Botanic Gardens    Oude villa's, vanaf Botanic Gardens
Later zijn wij naar de beroemde Te Papa gegaan, dat is een museum met o.a. alle soort fossielen, er is zo veel te zien, je zou een paar dagen nodig hebben om alles te bekijken. Wij zijn moe van het lopen en staan en wij zoeken naar een leuk cafe. Wij hebben een Belgisch cafe gevonden. Net als in Belgie, hier een paar foto's.Belgisch Cafe     Belgisch Cafe
En nu naar huis en naar de club. Morgen weer vroeg op om de trein naar Auckland te nemen. De taxi is op 6.30 am besteld.

zondag 18 april, Wellington - Auckland

Gisterenavond was heel druk en gezellig in de club. Tjeerd heeft met alle soort mannen gesproken. De taxi was op tijd en toen Tjeerd zich realiseerde dat hij zijn bril vergeten was konden wij niet meer terug. Goed, wij bellen naar het hotel als wij bij Herman zijn. De trein heeft grote ramen en een zaal achterin waar je kan af en toe gaan zitten praten met anderen of een krantje lezen. Bovendien is er een open wagon waar je foto's kan maken.
Salon tren a Auckland
De reis duurt 12 uur en hij stopt kort in een aantal plaatsen en lang, ongeveer 3/4 uur in een plaats om de benen te strekken. Hier een foto van de plaats waar hij stopt. Het is hier meer dan 2.000 meter hoog.
Op de foto een gebouwtje waar vroegen de wissels werden omgezet en dan een van de uitzichten
oude wisselhuis    uitzicht
Hieronder een van de vulcanen die je kan zien, als het helder is zoals vandaagvulcan
De trein kwam op tijd in Auckland aan. Herman was daar. Heerlijk opgehaald te worden door een vriend. Wij gingen meteen naar het hotel dat Herman had geregeld en hebben wij ook daar in het restaurant gegeten. Wij vertrekken morgen richting Whangarei. Wij moeten terug naar Auckland om de vliegtuig naar LA te nemen, dan zullen wij de stad bekijken.

19 - 27 april Whangarei, de familie Ahrens en de omgeving

Voordat wij in Whangarei waren zijn we gestopt bij Angela, de zuster van Tanja, de weduwe van Pieter Ahrens. Pieter overleed plotseling twee weken voor Kerst. Hij was 47 en sportief en gezond en zeer geliefd. Vier kinderen hebben ze. Ellendig allemaal. Zo is het leven. Angela woont naast de golfclub van Waipu, deze heeft fantastische uitzichten. Wij zullen hier golfen een dezer dagen. Uiteindelijk kwamen wij bij Herman. Iet, de moeder van Herman, Andrew en Pieter woont tegenover Herman, daar hebben wij gegeten. Zij is een schat en zij doet opmerkelijk goed, als je denkt dat haar jongste zoon zo kort geleden overleden is. Tjeerd en Iet koden heel veel herinneringen ophalen. Andrew kwam ook, ik heb een paar foto's gemaakt.
Tjeerd met bloemen voor Iet    HermanAndrew en Tjeerd    Iet
De volgende dagen hebben wij de "farms" van Andrew bezocht en zijn huizen. Hier een foto van het mooiste huis, hij is nooit daar, af en toe gebruikt hij het huis om een feest te geven, dit prachtige huis is bijna nooit bewoond.casa Andrew    bedroom
Wij gaan Tanja bezoeken, maar eerst gaan wij naar de Kauri Museum, dat in de buurt van Tanja is. Het museum is heel interesant en je zou daar veel langer moeten zijn om alles te bekijken. Kauri zijn de gigantische bomen die in Nw Zealand groeien en heel groot kunnen worden. Helaas de europeanen hebben bijna alles gekapt om meubelen en dergelijke te maken. De warnsteen van de kauris (van de sap) is heel erg mooi en soms heel donker het is afhankelijk van de leeftijd van de boom begrijp ik.
Hier zie je een van de stambomen en daarnaast een "boarding house". De boarding houses waren voor de reizigers, een soort hotels met alle soort voorzieningen. Daar kwamen ook artsen, tandartsen, bankieren, etc om zaken te doen. Kauri boom in museum    Boarding house inmuseum    
Er zijn nu bijna geen Kauri over, maar wat er over is is heel indrukwekkend.
Nu gaan we kennismaken met Tanja.
Toen Pieter zo plotseling kwam te overlijden, hebben de boeren in de omgeving van Tanja gedurende 6 weken voor het melken van de koeien en voor het eten van het gezin gezorgd. Dat was spontaan en heel goed voor Tanja en de kinderen. Maar Tanja moest natuurlijk een oplossing vinden. Zij heeft een bedrijfsleider in dienst genomen, en deze heeft een huis nodig. Het huis heeft ze in Auckland gekocht en het is getransporteerd naar de boerderij. Het moet nog een boel gebeuren. Gelukkig Herman en Eppy, de man van Angela, (dus twee zwagers) zijn bouwkundigen en kunnen haar helpen.
Hier een foto van het huis net gearriveerd.
Tanja, eppy en Herman onder het huis    het huis voor de bedrijfsleider
Wij hebben ook kennis gemaakt met de moeder van Tanja, ik hoop haar weer te zien.
Toen het donker was zijn wij naar huis gereden en in een restaurant in een klein dorpje gegeten.
Wij mogen de auto van Herman lenen en naar Whangarei Heads rijden. Herman blijft bij een vriend,wij halen hem later op. Het is hier zo mooi...kijk even met ons mee.
whangarei heads    kingfisherwhangarei heads     ida whangarei heads
Wij kunnen dit eiland niet in 8 dagen zien, en wij willen ook meer met de familie Ahrends delen, dus wij keken elkaar aan en besloten hier langer te blijven.
Wandelend in de buurt hebben wij bruine varkens ontdekt, nooit eerder gezien.bruine varkens    bruine varkens
De laatste avond in Whangarei.avond whangarei

28 en 29 april, Helensville en Matamata

Vandaag zijn wij vertrokken in de minibus van Herman, wij mochten geen auto huren van hem, hij heeft nog een oude Lada en in het geval dat de Lada niets doet dan pakt hij de auto van Iet. deze minibus is ideaal, hij zit heel hoog (ik moet klimmen) en je heeft ruimte om alles mee te nemen.
Wij zijn gestopt in Helensville voor koffie. Het dorpje is niet veranderd in jaren denken wij. Het station is mooi, daar hebben wij koffie gehad met cake. .
Estacion Helensville    cafe con queque de limon
Dit is de minibus en het oude postkantoor van Helensville.
Van Herman    Helensville
Wij zijn in Matamata aangekomen, hier blijven wij 2 nachten. Wij hebben een huisje in een camping en vanuit de keuken zien we een geit. Leuk toch? Wanneer zie je een geit vanaf je keuken... Er zijn 3 zwembaden, van 27 tot 40 graden. Wij kozen de middelste, 37, dat was lekker. .
Vista de la cocina    las piscinas
Vandaag gaan wij naar de Wairere Waterfalls. Je moet 45 min (voor ons een uur) naar boven lopen, het is heel afwisselend en heel vermoeiend, maar de moeite waard. Eerst werden wij begroet door een "fantail bird", deze zijn echt grappig en maken een soort dansje voor je.
fantail    fantail
Wij hebben een foto van ons met de waterfall genomen. Ernaast een van de prachtige paddestoelen die wij tegenkwamen .

nos en la cascada            hongo por el caminopiedras en la cascada    helechos
Voor het eten zijn wij een uur in het warmste zwembad geweest. Morgen gaan wij naar Rotorua.

30 april, Rotorua

Rotorua's Bath House.
.bath house Rotorua
Deze zone heeft veel meren en je ziet overal veel "stoom", afkomstig van thermale wateren, geysers e.d. Rotorua is een van de grootste meren. Sinds heel lang is deze plaats een trekpleister voor mensen met verschillende kwalen die met thermale wateren kunnen verzacht of genezen worden. In de vorige eeuw, tot aan de jaren 60, had Rotorua een beroemd Bath House, hier kwamen rijken en beroemden uit de hele wereld voor verschillende therapieen. Het huis is in de jaren 60 in verval geraakt maar nu gelukkig gerestaureerd (ze zijn nog bezig met het dak in een vleugel) en het is een museum geworden. Het gebouw op zich is een architectonisch juweel, binnen kan je zien hoe alles werkte en wat voor therapieen ze gebruikten. Bovendien zijn er wisselende tentoonstellingen. Zeker de moeite waard, wie hier komt moet naar het Bath House.
Op de foto onder een mooi beeld, het Rotorua meer en de kleuren van herfst. .
sculpture     herfst
     lago rotorua
Er was ook een tentoonstelling waar je alle gekke dingen met spiegels kon doen, het was hartstikke gezellig
a little bit of fun     a little bit of fun

1 mei, Rotorua

Vandaag gaan wij een maori dorp bezoeken , gebouwd op een gebied vol met thermale wateren.
De naam van het dorp is, hou je vast:
waka
De gids heeft ons veel verteld, het was super interessant en de man wist heel veel, bovendien had hij veel humor. In dit dorp wonen 9 gezinnen, de thermale baden zijn bedoeld voor algemeen gebruik voor de bewoners van het dorp en ze hebben ook geen keuken nodig. Er zijn een aantal "dozen", daar zet je je eten en niemand anders die eraan komt, het eten wordt door de stoom gaar gekookt. Zij noemen de dozen, als grap, microwave.Deze manier van koken is super gezond en veel sneller dan wat dan ook. Op de foto zie je een vrouw die eten uit de stoom haalt, de andere foto is van de "oude slaapplaatsen" die zij hadden, deze zijn gemaakt van de stam van varens, deze branden niet waardoor hun vijanden nooit hun slaapplaatsen in brand hebben kunnen steken.
cocinando     slaaphuis van varens
Er is veel te vertellen over de maoris, maar een van de leukste verhalen is het volgende: Het stamhoofd van Rotorua wist geen raad met de twee Europese kerken, katoliek en anglicaan. Om de overheersers een plezier te doen hij besloot zijn stam bij elkaar te roepen. Hij zei: degenen aan mijn rechterzijde zijn gaan naar de katolieke kerk en degenen aan mijn linkerzijde naar de anglicaanse kerk. En zo geschiede. Dat betekende dat hele gezinnen naar verschillende kerken gingen. Onze gids ging naar de anglicaanse kerk en zijn ouders naar de katholieke. Maar dat betekent niets voor ze, na de kerk gaan ze naar hun gezamelijk ontmoetingsplaats en doen ze alles samen. Ze hebben eigenlijk geen religie, ze hebben hun eigen geloof. Toen iemand vroeg aan het stamhoofd wat het verschil was tussen de twee kerken, hij zei: de katolieke kerk is Italiaans en de anglicaanse is Engels. Heerlijk toch?
Daroom zijn er ook twee begraafplaatsen, een anglicaanse en een katholiek, en beiden zijn omringd met maori figuren die de doden bewaken en beschermen.
Hier zie je een aantal van de beschermende figuren.
maori6  figura maori1  maori  maori  maori  maori4
Je krijgt ook een show te zien, kort maar leuk. Ze dansen ook met "pois" dat zijn balletjes gemaakt van vlas met een touw. Hiermee doen ze mooie, snelle figuren en bepalen ze het ritme. Op de foto de witte balletjes .
pois    nos con maoris
Later hebben wij een wandeling gemaakt langs de pruttelende modder poelen, het kokende water en geyzers. Hier een foto van onze gids, hij vertelt hoe de rokjes gemaakt worden, alles van vlas. Ernaast een foto van het dorp. .
guia    waka
Vele maoris zijn gemengd met Europeanen, je ziet verschillende gezichten en kleuren. Het is me verteld dat in de vorige eeuw veel croaten met maori getrouwd zijn.

2 mei, Taupo

Vandaag gaan wij naar Taupo. Het grootste meer van deze regio. De omtrek is 193 km.,het is 616 vierkante km en is 164 mt diep. De hoogte hier is 370 mt. Als je binnenkomt heb je een 'outlook' waar wij deze foto maakten. .Taupo van de weg
Wij zijn naar de infocenter gegaan, hier hebben ze overal fantastische infokantoren, waar je alle soort informatie gratis kan krijgen. Daar vonden ze een motel in het centrum voor ons. Motel Barcelona. Wij besloten een wandeling te doen langs de rivier Waikato, dan kom je waar de mensen BungyJumping kunnen doen. Toen wij aankwamen sprong een kerel, ondersteboven. Op de foto links zie he hem hangen en daarnaast halen ze hem op met een boot. .
hombre al agua    lo pescan
En nu uitvergroot:
tipo bungy ampliado    tipo bungy lo pescan
Een leuke, zeer aangename wandeling was dit. Wij hebben ook dit vogeltje gezien. De andere foto is ook van de Waikato rivier.
pajarito con amarillo    rio Waikato

3 mei, Taupo

Vandaag gaan wij golfen, er is een leuke 9 holes baan in de buurt. Op de baan mijn favoriete eenden, paradise ducks. De baan was niet moeilijk, de wind was koud. .
paradise ducks op de golfbaan    Tjeerd hole 8
Wij hoorden dat wij heel dichtbij een dam waren en dat deze om 14 u openging. Dus wij erheen. In de foto's zie je de rivier voor de opening van de dam en Tjeerd wachtend voor de opening. Dan gaat een deel open en dan de andere. Mooi gezicht het kronkelende water zien stromen, met een grote snelheid. .
rio antes de apertura dam    Tjeerd esperando apertura damse abre una compuerta    las dos compuertasy sigue    rio con agua

4 mei, Napier

Op weg naar Napier stopten wij in een cafe met shop, alles uit ZuidAfrika. De eigenaren zijn hier een paar jaar geleden gekomen en zij kopen al de spullen in ZA. Goede koffie en lekkernjien. Heerlijk in de zon gezeten. Hier een paar foto's van sculpturen in hun tuin. Ze hebben mooie dingen maar onmogelijk om zo iets mee te nemen.
zuid afr figuren    za patos
In Napier zijn wij naar de info gegaan en zij hebben voor ons een motel in het centrum gereserveerd. De stad is inderdaad heel leuk en er zijn nog vele Art Deco gebouwen. Napier is in 1931 verwoest door een aardbeving. Ze besloten de stad te herbouwen in de style die toen in mode was, modernisme, nu bekend als Art Deco. Helaas in de jaren 70 begonnen ze met slopen, maar een paar bewoners die bewust waren van de waarde van deze gebouwen hebben alle bewoners van het stadje uitgenodigd voor een wandeling door de stad. Ze verwachtten 30 mensen, maar er kwamen meer dan 1000. Toen waren er veel meer die zich gingen inzetten voor het in stand houden van de gebouwen. Het zijn allemaal vrijwilligers, tot de dag van vandaag. Vele gebouwen zijn gerestaureerd en andere zijn niet gesloopt. Iedere jaar in februari komen mensen van heel Nieuw Zealand en elders naar Napier, ze brengen hun oldtimers mee, ze kleden zich zoals mode was in de jaren 30, gaan met picnic maandjes aan de marine parade zitten, etc. Het is een hele gebeurtenis. De hotels zijn allemaal vol geboekt voor de volgende keer in 2011.
Op de foto een deel van de versiering van een gebouw, dan het interieur van een makelaar die het hele gebouw in de originele staat gerestaureerd heeft en een bankje in het centrum.
adorno edificio

interieur    asientos en napier
Het plein doet heel Spaans aan, het carillon is gebouwd in de vorm een harp.Hier zie je het plein met het carillon en het interieur van een gebouw.
carillon, harpvomr    interieur bank plein in Napierdetail van een gebouw

5 mei, Napier

Vandaag gaan wij lopen met een gids, het is een uur door de stad. Het is zonnig maar koud. Buiten de wind is het heerlijk. De gidsen zijn ook allemaal vrijwilligers. Zij heeft ons veel verteld en veel laten zien. Wij hadden gisteren op eigen initiatief veel bekeken maar met een gids zie je veel meer. Op de foto, het enige gebouw met maori tekeningen, je ziet de patronen op het plafond.
bank    maori met art decoTekening op een muur    ArtDeco gebouwenspanisch mission    Art Deco    interieur        centrum figuur 1030
Daarna zijn wij met de auto naar de top van de heuvel gegaan, de huizen zijn groot en in het algemeen met een fantastisch uitzicht. Daarna zijn wij naar de Botanic Gardens gegaan. Wij vonden Napier heel erg leuk, vele gebouwen worden alsnog in oude stijl gerestaureerd, de gemeente heeft niets te zeggen begrijp ik, de eigenaar beslist wat hij doet, sommigen zijn heel goed bezig, maar anderen zou je ze willen verplichten.
Op de foto's een van de mooie planten van de Botanic Gardens en een deel van de haven.
Botanic Gardens        Uitzicht op de haven

6 mei, in de buurt van Hunterville

Vandaag gaan wij Louis bezoeken, Tjeerd heeft hem in 25 jaar niet gezien. Louis en zijn vrouw Marianne hebben jaren melk koeien gehad. Ze hebben de koeien verkocht en hun droom, Friese paarden fokken, waargemaakt. Ze hebben een prachtig huis en de mooiste stallen. Het was leuk kennis met ze te maken (voor mij) een voor Tjeerd en Louis was het prachtig weer te zien. Beide hebben het druk dus wij besloten in het weekend weer terug te komen. Hier een foto van de hengst, Jolmer met zijn trainster. En Tjeerd met Lincoln (zoontje van trainster) en Joe, de hond.
Jolmer    Lincoln, Tjeerd en Joe

7 en 8 mei Wanganui

Wij hadden niet verwacht zo een aangename stad. Wij hebben een motel langs de rivier genomen,je kan hier een rondwandeling maken langs de rivier, je kan de wandeling zo lang maken als je wilt, afhankelijk welke bruggen je neemt. Plotseling waren wij in een bamboebos, dit hadden wij nog niet gehad en ineens zien we een TUI, dit is een andere inheemse vogel, de foto's zijn niet de beste (tegenlicht) maar hij is gespot. .
Ida bamboebos        TuiTui    Wanganui
De volgende dag bezochten wij de Botanic Gardens, dit is buiten de stad en heel groot, dan zijn wij naar de Winter Gardens en naar de Virginia Lake gegaan hier kan je leuke wandelingen doen,over de berg of beneden langs het meer. Toen wij boven wandelden hebben wij een "woodpigeon" gespot, een andere inheemse vogel die wij nog niet gezien hadden. De duif zat heel hoog in een naaldboom .
wood pigeon    wood pigeon from under
Bovendien waren er witte en zwarte zwanen, pukekos en paradise ducks. Prachtige vogels allemaal .
witte zwaan achtervolgt zwarte zwaan    cisne negro arrancando    Pukeko  pukeko  paradise ducks
De Winter Gardens zijn klein maar helemaal vol in bloei, een indrukwekkend kleur spektakel.
Ida Winter gardens  flores  flor

9 mei, lunch bij Louis en Taihape

Vandaag hebben wij bij Louis en Marianne geluncht. Alles was heerlijk en Tjeerd en Louis hebben mooie herinneringen opgehaald. Wij zijn om een uur of 3 weggegaan richting Taihape.
Hier zie je Louis met Tjeerd, Marianne y daaronder een kerkje in Taihape. Dit dorp is klein maar er zijn denken wij 15 verschillende kerken, de bible church, anglican, presbiterian, catholic, noemmaarop church, ongeloofelijk .
Louis en Tjeerd    MarianneIglesia

10 mei, Te Kuiti

Op weg naar Te Kuiti. De weg was heel afwisselend en je hebt verschillende plaatsen waar je kan stoppen voor een uitzicht. Het is altijd goed aangegeven en in het algemeen heel de moeite waard te stoppen.Op de foto ben ik in een van de "outlooks".
camino a te kuiti

montanas
Voor Te Kuiti zijn wij gestopt in het gerestaureerde treinstation National Park. Koffie en gebak, heerlijk. Hier zie je Tjeerd op de
tjeerd station national park    otro paisaje
Wij zijn in Te Kuiti aangekomen. Dit is de Wortel Stad. Tjeerd is naast de wortel gaan staan, aan de ingang van het dorp. Er worden zeker hier vele wortels verbouwd.
Ida outlook     Tjeerd and carrot
Wij hebben een leuk motel gevonden en zijn de belangrijkste straat van het dorp gaan verkennen. De winkels zijn heel sjabbie en alles ziet er verwaarloosd uit. Dus wij hebben de river gezocht en daar gaan wandelen, dit was heel aangenaam, mooi onderhouden. Ze hebben hier ook een redwoodbos (de grote uitheemse bomen), daarheen zijn wij gegaan en dan terug naar het motel. Alle restaurants waren dicht, alleen een truckstop was open. Ongezellige hok was het, maar het eten was goed.
river in te kuiti    museo te kuiti

11 en 12mei, Taupiri en Hamilton

Vandaag gaan wij richting Taupiri wij gaan Hinke bezoeken, maar eerst gaan wij golfen. Wij hebben een golfcourse gevonden waar ze tussen de schapen spelen, weer wat anders. De schapenstront zit overal natuurlijk. Hier een paar foto's van deze morgen, het groene beestje was in de tuin van het motel, de paddestoel was in de golfclub. .
mantis    hongo
Onderweg hebben wij bloemen gekocht en zijn naar Hinke gegaan. Zij is zeer druk en sympathiek. Bij Hinke hebben wij persimon en fijeoas geproefd. . De persimon heeft de textuur van een appel maar heel andere smaak, heel lekker. De fijeoas zijn ook heel lekker, moet je wachten tot ze echt rijp zijn.
Op de fotos: Hinke en haar werker, de persimontree en een Hotel Cafe in Puhoi (op weg naar Whangarei).
Hinke and worker  persimon  Puhoi
Op 12 mei hebben wij Hamilton bezocht, het is een leuke stad met een grote rivier (Waikato). Jammer genoeg zijn er vele winkels leeg, er is een Mall geopend net buiten het centrum en daar kunnen de mensen gratis parkeren, dus de winkels in de stad hebben elke keer minder klanten. Er is ook een casino, met een restaurant met uitzicht naar de rivier, een heel interessante Art Gallery, met een prachtige winkel waar alles wat verkocht wordt authentiek nieuw zeelands is,en ze hebben ook een groot museum (daar zijn wij niet geweest).
Hier zie je de Waikato rivier in Hamilton en het uitzicht vanaf Hinke's huis.
River Waikato (Hamilton)    Vista de casa de Hinke

14, 15 mei Whangerei

Wij zijn weer "thuis" bij Herman, deze kingfisher komt iedere dag. Soms is hij heel dichtbij maar dan zijn wij binnen. kingfisher dichtbij    kingfisher kabel
.
casa herman con vacas    nuestro dormitorio

16 mei, tour naar Whangerei falls, Tutukaka harbour en meer.

Tjeerd whangerei falls Klik hier voor Whangerei falls en de rest van de dag.

17 mei, MicroLight en schapen

De belangrijkste hobby van Herman is vliegen, hij is een expert in hang gliding en hij is ook piloot van micro lights, hij heeft een microlight. Daarvoor heeft hij een hangar en een landingsbaan. Vandaag heeft hij even gevlogen zodat wij konden zien hoe het gaat, ik wou mee maar hij heeft nog geen licentie voor een passagier, het vliegtuigje kan tot 180 kg dragen. Prachtig speelgoed, typisch mannenspeelgoed, zeer duur.
Klik hier voor grotere foto's
Hangar en microlight met Herman   Hij staart   hij vliegt
In de middag zijn wij naar Andrew gegaan, hij zou de schapen naar beneden brengen daar deze woensdag geschoren moeten worden. De schaapschuur is naast zijn huis (de witte mooie) in Tangahui. Dus wij hebben eerst een beetje in de tuin gewerkt, het is jammer dat niemand daar woont.
Tangahuitjeerd de tuinman zwembad Tangahui
Toen Andrew kwam zijn Andrew, Tjeerd en ik de bergen op, op zoek naar de schapen, het was heel ver weg en heel hoog, ik heb besloten ergens op te wachten en zien of ik daarvandan foto's van de schapen kon maken. Ik heb ongeveer 45 min gewacht en begon koud te krijgen, die kant van de berg was in de schaduw. Ineens hoor ik donders en zie ik in de verte onweer aankomen, dus ik als de sodomieter naar beneden (doodsbang natuurlijk, van held heb ik niets, bang ook om de juiste weg niet te vinden), ik vond de hek waarbij we naar binnen waren gegaan en liep zo snel mogelijk naar huis. Gelukkig was Herman met de auto op zoek naar ons, hij vond me en wij gingen samen op zoek naar de andere twee. Tjeerd kwam naar beneden juist op het moment dat de regen (stortregen) begon te komen. Just in time! Andrew liep met de schapen kletsnat naar huis.
De foto's: 1.Andrew met zijn hond laat ons zijn landerijen zien. 2.Het onweer nadert. 3.Het witte punt is Tjeerd aan het klimmen, toen het weer nog goed was.
Wij klimen met Andre en hij laat ons zijn landerijen zien   De storm nadert   het witte punt is Tjeerd op zoek naar de schapen
Wij bekwamen van de schrik met een goede wijn.
HermanIdaTjeerdAndre Het einde van een leuke en avontuurlijke dag.

18 mei, Whangarei harbour (Town Basin)

Bezoek aan Whangerei harbour. Hier is alles in oud stijl gebouwd, elegant en zeer aangenaam. Er zijn cafés en restaurants en winkels met allerlei artikelen, kunstvoorwerpen van Nw Zealandse ontwerpers en deze zijn hier gemaakt en niet in China. De mooiste winkel is Burning Issues, hier kom je ogen te kort. whangerei harbour

otra vista town basintown basinotra vista
Wij hebben ook the clock museum bezocht. Foto1: in de winkel een van de ontwerpen in metaal. Foto 2: Zilke legt ons de werking van een klok uit, 3. een deel van het museum. .
cabras metalicas preciosasZilke nos explicamuseo de relojes

19 mei, schapen

text

20-22 mei Ahipara, 90 miles Beach, Cape Reinga

Op weg naar het Noorden zijn wij eerst de Tane Mahua gaan bezoeken. Een gingantische kauriboom.
Anadrew en Tjeerd voor de Kauri Tane MahuaGegevens boomida kauri tane mahua
In Rawene hebben wij de ferry genomen naar Kohukohu, het regende en het was koud op dat moment. Hier hebben wij geluncht wachtend op de ferry.
Rawene    Lunch Rawene
Wij kwamen in Ahipara en namen wij een motel met restaurant. Zeer mooie kamer met zeezicht. Tjeerd en ik zijn gaan lopen en wij vonden een atelier met zeer aparte voorwerpen, alles van hout. Helaas hebben wij geen foto's genomen van de autootjes, huisjes, etc. Wij hebben met de kunstenaar een tijdje staan te praten en hij vertelde ons mooie verhalen . Motel in Ahipara    uitzicht motelregenboog
Vanmorgen zijn wij met de auto over het strand (90 miles beach) gereden. Het begon met regen maar langzamerhand konden wij vluchten van de regen en het was een fantastische ervaring, kilometers over het strand, wij moesten zoeken naar een rieviertje waar je uit het strand kan komen. Dit was heel erg mooi, wij hebben zelfs alen zien zwemmen daar, dit stroom gaat naar een meer.
Alle foto's hieronder zijn van de 90 miles beach.
wij over het strandvanuit vanwij 90m beach

de kleuren van zand

stroomandrew tjeerdaal

zandstroom.
    
Dan hebben wij gereden tot Cape Reinga, de Noordelijkste punt van NZ. Deze plaats is een soort heilige plaats voor de maoris. Alles is net klaar, parkeerplaats, uitlegborden, padden, etc. Het is heel mooi geworden en zeer interessant.
Cape    informacioncape reinga    faro
mural cerca estacionamiento  Tjeerd y Herman miran la union de las aguas  info faro

Wij hebben gelogeerd in de Acacia Motel in Manganui. Ook mooi uitzicht en hele goede dubbele kamer. Fotos van Mangonui.
Herman Andrew Mangonui     Mangonui marea baja
Wandelend door Mangonui hebben wij gemerkt dat er vele inheemse vogels waren Ik besloot de vogels te zoeken en foto's te maken, nu hebben wij goede foto's van de grijze haron, de tuis, de native pigeon en de kingfishers.

De vogelliefhebbers kunnen hier klikken om de foto's te bekijken..

Mangonui    Mangonui
Wij volgden onze weg naar Bay of islands en daar namen wij een ferry naar Russell, dit stadje was de eerste hoofdstad van NZ. Wij hebben daar lunch gehad en veel gewandeld. Bovendien hebben wij ook Waitangi bezoch, daar is de beroemde "treaty" met de maoris getekend, er is ook daar een prachtige golf club, zeer duur vermoeden wij.
Waitangui donde se firmo el tratado con los maoris   Ferry a Russell  in de ferry
 iglesia mas antigua de NZ  big mama  casa en Russell
Wij zijn ook door KawaKawa gereden om de openbare toiletten gemaakt door Friediriech Hundertwasser te bewonderen. Ze zijn inderdaad erg apart en kunstig .
toiletten kawakawa  toiletten kawakawa  toiletten kawakawatoiletten kawakawa  toiletten  toiletten